TONDACH® prirodno lijepi krovovi!

TONDACH ® je isporučio ekskluzivne krovove za Soči

23. siječnja 2014

Crijep za Soči je pravovremeno isporučen

Tondach Gleinstätten AG dobila je prije više od dvije godine veliki posao - isporučuje pokrov za Olimpijski projekt „Gornaja Karusel“. Ovo je jedan od najvećih razvojnih projekata u brdovitom području „Krasnaja Poliana“ u okviru Olimpijade 2014. godine.

Prema dogovorima crjepovi su pravovremeno  proizvedeni i isporučeni. Transport crijepa se odvijao prvo kamionom, pa željeznicom, da bi naposljetku brodom stigao u Soči.  Na taj način je napravljen prvi korak za kvalitetno i dugotrajno prekrivanje olimpijskog sela.

Luksuzni hotel je prekriven novim TONDACH ® crijepom

U tijeku priprema za Olimpijadu 2014. godine izvedeni su radovi na sanaciji postojećih objekata u regiji oko Sočija. Tako je tako generalno obnovljen i luksuzni hotel „PEAK“ u Krasnaja Polyana. Radi se o objektu krovne površine od 6.500 m², koji je prekriven Biber crvenom engobom. Ovaj proizvod daje klasičnu optiku krova i  svojim dvostrukim prekrivanjem pruža dodatnu zaštitu i sigurnost. Hotel ima vrhunski wellnes i 92 ekskluzivne sobe i apartmane. „Za nas je ova dodatna narudžba bila posebno zanimljiva, jer smo ponovo dokazali da smo specijalist za krovove sa provjerenom kompetencijom“, rekao je mag. Martin Olbrich prokurist Tondach Gleinstätten AG.

TONDACH® crijep za projekt „Gornaja Karusel“ u Sočiju

Kod ovog projekta se radi o sportsko-turističkom kompleksu sa uključenim olimpijskim press centrom, koji su izgrađeni do kraja 2013. godine. Sastavni dio kompleksa su objekti za stanovanje, kuće za odmor, centri za sport i turizam, butici, hoteli i restorani, kao i medicinski centar. Ukupno će na površini od 580 tisuća m² biti na raspolaganju 1780 smještajnih kapaciteta, koji će biti rangirani od tri do pet zvjezdica.

Veličina krovnih površina iznosi cca. 160.000 m². Na nju su postavljeni različiti TONDACH ® proizvodi sa uključenim priborom za crijep koji je optički usklađen, a program se odnosi na strehu, sljemenjake, sisteme za hvatanje snijega itd. Glavne površine krova koje se nalaze na nadmorskoj visini od 540 – 960 m, pokrivene su sa TONDACH®  proizvodom Venera u dvije različite nijanse boja. Venera ima format 29 x 48,5 cm i karakterizira ga bezvremenska elegancija, valovit oblik te funkcionalnost. Prekrivanje Venerom je također vrlo

TONDACH® inovacije – ekskluzivni razvoj pokrovne površine za projekt Soči

Proizvod TONDACH Venera u bojama engobe RV3 i RV4 razvijen je ekskluzivno za projekt Soči u nekoliko razvojnih etapa a u stalnom dogovoru sa ruskim arhitektonskim timom, generalnim poduzetnikom i krovopokrivačima. Radi se o mješavini zelenih, žutih i sivih tonova koji se posebnim procesom peku na površinu crijepa. Takva dobivena obojena površina daje osjećaj smirenosti i harmonije sa mediteranskim ugođajem. Kao posebnost, svaki crijep na poleđini nosi jedinstveni otisak „Soči 2014“.

U vremenskom razdoblju od 6 mjeseci, razvijali smo posebno za tu svrhu 6 različitih boja i dizajna površine crijepa te smo se potrudili ostvariti zamisli arhitektonskog tima sve dok nismo zajedno stvorili „TONDACH Soči proizvod“ i potpisali ugovor o zajedničkoj suradnji.