TONDACH® prirodno lijepi krovovi!

Neka Vaš krov bude spreman za zimu!

13. studenog 2015
Zima samo što nije stigla!
Krajnje je vrijeme da Vaš krov pripremite za hladne zimske dane!

Sa dolaskom zime krov se nalazi pred novim izazovima. Krovna konstrukcija mora pružati otpor težini snijega i leda. Veće naslage na krovu dovode do oštećenja gdje se stvaraju pukotine kroz koje je moguće prodor vode. Zadržavanje vode u potkonstrukciji dovodi do formiranja plijesni i oštećenja. Stoga je bitno provjeriti krov prije dolaska zime. Ukoliko postoje nedostaci, stručni krovopokrivač putem sveobuhvatne sanacije može brzo i efikasno Vaš krov dovesti u top formu.

  1. Odstranjivanje starog pokrovnog materijala i letve
  2. Odstranjivanje stare parne brane i krovne izolacije
  3. Ugradnja parne brane - Tondach Dasatop za zaštitu od vlage
  4. Postavljanje toplinske izolacije
  5. Postavljanje krovne folije - Tondach FOL S
  6. Postavljanje kontraletve i letve
  7. Postavljanje Tondach crijepa 

Specijalni proizvodi za sanaciju Vašeg krova

Proizvodna linija TONDACH® crjepova sa pomičnim područjem (kliznim letvanjem) omogućava brzu i efikasnu sanaciju krova, s obzirom da njihovo pomično područje omogućava sanaciju bez zamjene postojeće potkonstrukcije. To je ušteda vremena i novca.

TONDACH® nudi brojna rješenja za sanaciju krova. U ponudi je mnoštovo različitih proizvoda za sanaciju krova i različitih nijansi boja, od prirodne, preko mat do sjajne varijante. 

 

TONDACH® nudi energetski efikasna rješenje za krov!

Sanirajte Vaš krov na vrijeme! Optimalno saniran krov može smanjiti Vaše troškove i za 15%. Naš proizvodni program smo uskladili sa energetski efikasnom gradnjom i proširili ga sa mnogim komponentama.

Nudimo cjelokupno rješenje za potkonstrukciju. Jedan novitet je npr. TONDACH Dasatop krovna folija. Dasatop parna brana djeluje na principu membrane koja reagira na promjenu kline: zimi folija štiti od prodora vlage a ljeti otvorena molekularna struktura omogućava sigurno sušenje. Dasatop parna brana postavlja nova mjerila na području saniranja krova. Folija omogućava sigurnu gradnju i jednostavnu ekonomičnu ugradnju. 

 

Svi naši proizvodi su u skladu sa europskim normama.